<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

de geboorte


De geboorte van Florijn was even snel als onverwacht. Ik zou de volgende dag 37 weken zwanger zijn en daar hadden we het net over toen mijn vliezen braken. Na een voorspoedige bevalling werd Florijn na 3 uurtjes vlot geboren. Wat waren we blij met ons eerste kindje, een gezonde jongen die onmiddelijk hard huilde. Na 4 dagen waarin Florijn vooral s'nachts erg onrustig was (lees: aan een stuk door huilde en kreunde) kreeg hij ernstige ondertemperatuur en moesten we s'nachts hals over kop met onze baby naar het ziekenhuis. Een infectie en geelzucht ( heel hoog billirubinegehalte) zorgen ervoor dat hij 10 dagen moest blijven. Wat een zorgen, voor mij als jonge moeder was het eigenlijk teveel. Ik was enorm opgefokt en ik herinner me vooral dat ik alleen op een kamer lag zonder baby maar met kolfapparaat.... Zo had ik me mijn kraamtijd niet voorgesteld!

Na de 10 dagen mocht Florijn met ons mee naar huis, maar het duurde best lang voordat ik het gevoel had, van dit is MIJN kind. In het zieken huis lag de verantwoording voor hem steeds bij iemand anders en nu moest ik het alleen rooien. Ik was enorm onzeker over het voeden. Florijn was erg afgevallen na de geboorte en was bij thuiskomst uit het zieken huis nog niet terug op zijn geboortegewicht. Ik bleef voor en na de voeding wegen om te zien hoeveel hij had gedronken, Als dat niet voldoende was gaf ik een fles bij. Op die manier was ik de hele dag bezig met borstvoeden, wegen, flesvoeden... Pas toen ik na een paar weken eindelijk de borstvoeding durfde op te geven kwam er wat meer ritme in.

Er waren in deze periode eigenlijk geen aanwijzingen dat er iets met Florijn aan de hand zou zijn. Achteraf vraag ik me wel af of mijn onrust toch een soort onderbuikgevoel is geweest over wat nog komen zou.

Motorisch ontwikkelde Florijn zich razendsnel, omrollen kon hij al met drie maanden zitten met 6 staan met 9 en lopen met 12. Nooit kon ik vermoeden dat er met zijn motoriek iets mis zou zijn. Wel spuugde Florijn veel en hij kwijlde. Meerdere keren per dag moest ik hem verkleden omdat zijn shirt drijfnat was. Achteraf gezien denk ik dat het vele kwijlen wel een aanwijzing was voor zijn slappe mondspieren. Ook stond hij veel met gestrekte beentjes op je schoot, hoofdje achterover. Dit 'staan'deed hij eigenlijk al meteen na de geboorte, nu denk ik dat dit wel een teken is geweest van de grote spanning (spasticiteit) van zijn beenspieren.

Ons leven werd na de eerste maanden waarin Florijn erg onrustig was, heerlijk onbezorgd. Florijn ontwikkelde zich als een vrolijk, ondernemend mannetje dat met een open blik de wereld inkeek. We waren erg gelukkig met hem en ondernamen van alles. Toen hij 10 maanden oud was hebben we met een gehuurde camper een paar weken op de bonnefooi rondgereden en overal waar we zin hadden gestopt om te kamperen. Wat een vrijheid en wat heerlijk om daar als gezin van te genieten!

 wordt vervolgd.....
26 Januari 2012 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

BLOG
dagboek
Rechtdoor
Botox
werken
pakketservice
Het leven vieren
Greet
afscheid
andere ogen
schoen zetten
Florijn is 11!
Hoge pieken...
zomer
zondagmiddag
cursusje Gordon
Doe maar gewoon
Samen
als het maar gezond is
stout
hoe het zou zijn
Hoe het gaat
mooie jongens
Kindervallei
UNIEK
Groep 3
killer
boshoeve
niet normaal
Bijna gezellig
opa
Voor en na
sterk
er kan nog meer bij
kan ik dit wel?
Dankbaarheid
IK BEN PERSIE!
Op naar een nieuw jaar
Veel te veel te veel
wijsheid
sint nicolaas
Een eigen huis
lang zal die leven
villa Pardoes
slechte moeder
onhoudbaar
terug in het ritme
kop in het zand
don't worry be happy
een aap in een camper
Eenzaam
Sociaal leven
de groene draak
oost west ASbest
slimmerik
Zaterdag
Reality check
Een nieuw jaar
doorgaan
achteruitgang accepteren
Anders
hoe ga je er mee om?
Tristan ook
De diagnose
Prins Florijn
de laatste strohalm
verwachtingen
Hoera Florijn fietst weer
Mytylschool
hulpmiddelen
tadaaa

Florijn's verhaal

Foto's
een kleuter van 8 jaar
het zal toch niet....
het begin van de zoektocht
de ommekeer
de geboorte

ons gezin