<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

een kleuter van 8 jaar


Moeilijker nog dan de lichamelijke achteruitgang vind ik de ontwikkelingsachterstand die steeds groter word. Hij is zo onbereikbaar soms en blijft erg in dingen hangen. Mijn geduld word eindeloos opgerekt. Hij gaat vaak ongemerkt ontzettend over mijn grenzen heen. 
Florijn wat wil je op je brood? Kijk Kittan (Tristan), Kittan, Kittan!  Florijn kijk eens naar mama? Wat wil je op je brood?  Kittan kijk! Kittan kijk! Piratenschip! kom!  FLORIJN! wat wil je op je brood? Even antwoord geven mannetje... Daar komen de piraten!! Ik piew naar de piraten! piew piew piew! Ik geef het op en maak een boterham met smeerworst. Eenmaal aan tafel blijkt dat hij pindakaas had gewild.  Geirriteerd zeg ik dat hij dan antwoord moet geven als ik hem wat vraag. Florijns antwoord? Waarom vraag je niet wat ik op mijn brood wil?? Ik wil dat zelf weten hoor......pffff  Nu kan ik er wel om lachen maar soms.... ZUCHT

Heel soms zie ik dezelfde dromerige blik bij Tristan. Tijdens zwemles dwaalt hij soms af of in de kring op school. De schrik slaat me dan om het hart. Dit pientere mannetje met zijn slimme opmerkingen. Het gaat beginnen. En we kunnen niks anders doe dan lijdzaam toezien.

14 Januari 2014 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam Patricia @ 15:54 14-Jan-2014
Denkje dat er meer is buiten de artsen om die jouw de moed en kracht kan geven voor elke dag.

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60