<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

IK BEN PERSIE!


Tristan wil voetballen. Alle jongetjes willen voetballen en hij is geen uitzondering. De eerste scheurtjes in zijn onbezorgde kleuterleven ontstaan hierdoor. ROT stofwisselingsziekte! roept hij, ik val het meest van iedereen! De andere kleuters willen hem niet in hun team omdat ze niet willen verliezen. Als hij dan bedenkt dat hij wel op doel kan staan springen er gelukkig genoeg jongetjes voor de bal zodat hij hem niet in zijn gezicht krijgt. Niet om hem te beschermen maar omdat ze bang zijn dat hij de bal niet stopt. Hij leunt met een arm op het doel om zijn evenwicht niet te verliezen. Als hij de bal nooit krijgt druipt hij teleurgesteld af. Thuis wil hij oefenen met papa omdat hij "de slechtste is met voetbal". Papa laat hem soms wel winnen en dan groeit hij een meter. Op school gebeurd dat niet.  Dat hij goed is in puzzels, lego en tekenen is een schrale troost. Hij wil goed zijn in voetbal!
Pogingen van de juffen om hem voor andere dingen te interesseren bij het buitenspelen lopen tot nu toe op niets uit. Er zijn allerlei leuke materialen aangeschaft maar je kunt hem natuurlijk niet verplichten daarmee te spelen. Andere kinderen spelen ermee. Tristan niet. Die voetbalt. 
Hij zal zelf moeten ervaren dat voetballer worden niet haalbaar is. En bereid zijn dat los te laten.  En tot die tijd moeten we zijn geworstel aanzien. En wat is DAT moeilijk.27 Januari 2015 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60