<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

UNIEK


Alle kinderen zijn uniek maar die van ons nemen dat erg letterlijk. Twee weken geleden zijn er twee zussen gediagnosticeerd met FAHN wat het totale aantal op 5 zet. 2 daarvan zijn van ons en 1 van de zussen is helaas al overleden. 4 mensen in Nederland met deze ziekte. Wat kun je dan zeggen over de prognose? Ieder kind is anders; zelfs tussen Florijn en Tristan zijn er grote verschillen.

Vorige week een gesprek op school over Tristan. Juf en begeleiders zijn aangenaam verrast over hoe dit mannetje zich staande houd. Hij kan het lestempo nog goed aan, heeft vriendjes en vriendinnetjes, zit goed in zijn vel.... Positiviteit all over the place: heerlijk. En onwerkelijk. Ik merk aan mezelf dat ik tijdens het gesprek vooral zit te wachten op de maar... Zo zijn we kennelijk al geconditioneerd.

Hoe anders verloopt het gesprek verderop in de week met de maatschappelijk werkster van Heliomare. Florijn heeft een steeds tragere verwerkingssnelheid en leertempo. Voor ons geen probleem (hij gaat graag naar school en heeft veel vrienden in zijn groep) voor Heliomare wel. Er is te weinig geld voor extra begeleiding en het liefst willen ze hem doorschuiven naar leerweg 3. Dat betekent een ander gebouw, andere juffen, andere kinderen en dus ACHTERUITGANG van Florijn. Ik voel de woede omhoog borrelen. Dit is toch speciaal onderwijs? Waarom is hij hier nu ook weer niet welkom? Mijn NEE het gebeurd NIET komt uit mijn tenen. Voor nu is het goed zo, en als hij verder achteruitgaat zien we wel weer. Maar de toon is weer gezet....

Nu eerst lekker op vakantie!14 Oktober 2015 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60