<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Vakantie avontuur


mijn hoofd doet pijn! Waarom heb jij mij laten vallen? Vraagt Florijn. Ik zucht. Sinds hij zijn ogen heeft opengedaan vanmorgen stelt hij deze vraag. Ik antwoord steeds hetzelfde. Het was een ongeluk Florijn, mama laat jou niet expres vallen. Mijn hoofd doet pijn, zegt Florijn, waarom heb jij mij laten vallen? Twee dagen geleden is hij gevallen. Ik begeleide hem naar het toilet in het vakantiehuisje in de Loire. Hij liep op zijn sokken (stom mijn schuld); wilde eigenlijk zelf lopen dus ik had hem maar aan een arm vast (stom mijn schuld) en hij wilde perse zelf de deur van het toilet opendoen en ik liet dat toe (stom mijn schuld) Hij gleed weg op zijn gladde sokken, en ik wilde het voorkomen maar hield hem niet; hij viel met zijn hoofdwegen de deurpost. Op zijn voorhoofd prijkt een dikke bult. Huilen deed hij niet. Ik heb er arnica zalf op gesmeerd en dat was dat. Niks meer over gehoord. Maar nu.... We hebben gisteren de hele dag in de auto gezeten op de terugreis. En we konden niet terug naar ons eigen huis omdat dat nog steeds verbouwt word. Dus we moesten naar center parcs Zandvoort. We kwamen na het avondeten aan en de jongens waren erg moe. Bedden opgemaakt en in bed gelegd. Ze sliepen direct.
Maar vanmorgen is het mis. De overgang te groot en te onduidelijk. Papa weer aan het werk. Florijn probeert grip te krijgen op zijn dag. En duidelijkheid. Steeds dezelfde vraag en hetzelfde antwoord helpt voor hem. Ik doe het met liefde. (En af en toe een diepe zucht)

Het is het dubbel en dwars waard!ons vakantie avontuur was geweldig. Eerst eurodisney, toen naar de Dordogne voor Cios in Frankrijk en daarna nog een weekje in de Loire. Het ging ongelooflijk goed. De reis, de verschillende locaties, de indrukken, de jongens hebben het Supergoed gedaan. We hebben genoten. Mooie herinneringen gemaakt. 
Wat een leuk initiatief is cios in Frankrijk. Helemaal georganiseerd door studenten van het cios. Zij hadden leuke activiteiten bedacht voor de kinderen en begeleiden ze ook als buddy's . De jongens vonden al die aandacht geweldig. En wij kregen af en toe de kans om even samen koffie te drinken, rustig een boekje te lezen of lekker niks te doen, wat een luxe! Wij hebben onze grenzen verlegd en de jongens ook. We denken nu al over een andere reis naar Frankrijk of ItaliŽ ofzo... Volgend jaar. We kunnen het aan, en de jongens ook

13 Mei 2017 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

BLOG
dagboek
Botox
werken
pakketservice
Het leven vieren
Greet
afscheid
andere ogen
schoen zetten
Florijn is 11!
Hoge pieken...
zomer
zondagmiddag
cursusje Gordon
Doe maar gewoon
Samen
als het maar gezond is
stout
hoe het zou zijn
Hoe het gaat
mooie jongens
Kindervallei
UNIEK
Groep 3
killer
boshoeve
niet normaal
Bijna gezellig
opa
Voor en na
sterk
er kan nog meer bij
kan ik dit wel?
Dankbaarheid
IK BEN PERSIE!
Op naar een nieuw jaar
Veel te veel te veel
wijsheid
sint nicolaas
Een eigen huis
lang zal die leven
villa Pardoes
slechte moeder
onhoudbaar
terug in het ritme
kop in het zand
don't worry be happy
een aap in een camper
Eenzaam
Sociaal leven
de groene draak
oost west ASbest
slimmerik
Zaterdag
Reality check
Een nieuw jaar
doorgaan
achteruitgang accepteren
Anders
hoe ga je er mee om?
Tristan ook
De diagnose
Prins Florijn
de laatste strohalm
verwachtingen
Hoera Florijn fietst weer
Mytylschool
hulpmiddelen
tadaaa

Florijn's verhaal

Foto's
een kleuter van 8 jaar
het zal toch niet....
het begin van de zoektocht
de ommekeer
de geboorte

ons gezin